Dansk Kickboxing Forbund supporterer igennem landsholdsudvalget et landshold i Kickbboxing. Landsholdschefen samt et antal landstrænere specielt udpeget i forhold til de forskellige discipliner Dansk Kickboxing Forbund varetager, opbygger et landshold til at repræsentere Danmark til WAKO EM og VM samt eventuelt udvalgte turneringer. Via nationale  og internationale turneringer, sparringssamlinger samt eventuelle træningslejre vurderer landstrænerne hvem der skal udtages til særligt udvalgte turneringer / EM / VM.

Typiske fokus-turneringer - turneringer som landstrænerne vurderer kæmpere ud fra:
Irish open og Bestfighter, Italien.

Klubberne opfordres til at deltage ved netop disse fokus-turneringer, hvor alle kan tilmelde sig og deltage. Det er således udelukkende EM / VM hvor kun landsholdet kan deltage.

Det er som udgangspunkt klubbernes opgave at bringe sine kæmpere op på niveau med disse fokus-turneringer, da landsholdet ikke udtager kæmpere til fx en fokus-turnering, for at denne kan få erfaring.

Klubberne er til en hver tid velkommen til at kontakte landstrænerne, med henblik på at få hjælp til at videreudvikle kæmpere, der allerede har et niveau svarende til fokus-turneringerne.

Hvordan bliver man landsholdskæmper?
For at blive landsholdskæmper kræves det naturligvis at man er aktiv kæmper og som udgangspunkt deltager i både nationale og internationale stævner. 
Der er vigtigt at kæmperen deltager ved Dansk Kickboxing Forbunds sparringssamlinger og eventuelle træningslejre for at gøre opmærksom på sig selv.
Klubtrænerne er altid velkommen til at kontakte landstrænerne, med henblik på at der holdes særligt øje med en given kæmper.

Vejledende kriterier for udtagelse til turneringer / mesterskaber som landsholdkæmper:
Årets første sparringssamling danner grundlag for udtagelse til næstkommende udvalgte turnering, hvor der skal udtages et landshold.  

Kæmpere der udtages til deltagelse som landsholdkæmper til en given turnering, skal som udgangspunkt året forinden have gjort sig bemærket ved DM, Danish open og Nordic open.

Kæmpere der udtages som landsholdskæmper har i mindst et år ikke kæmpet i begynderklasser / farvede bælte klasser.

Der udtages kun kæmpere som vurderes kan vinde kampe.

Skulle en klub have en kæmper eller kæmpere, der deltager ved en fokus-turnering, hvor der er udtaget et landshold, og den eller de pågældende opnår et bemærkelsesværdigt resultat (i enkelte klasser vil det være at vinde guld, imens det for andre klasser afhængigt af modstandere, fx vil være at vinde 1 eller 2 kampe), vil dette i nogle tilfælde kunne udløse en opgradering til landsholdskæmper og dermed en økonomisk kompensation.

Landsholdkæmpere er rollemodeller for andre udøvere i sporten, hvorfor at der også stilles krav fra landsholdsudvalgets side om, at landsholdskæmpere er gode ambassadører for DKF og sporten generelt.

Landsholdsudvalget består af:John Skov

John Skov
Landsholdskoordinator
& fungerende landstræner tatami
johnskov@gmail.com

Thomas Haurum
Landstræner Ring
th@bkmarena.dk
61 81 60 10

Martin Guldager
Fungerede landstræner tatami
mn.guldager@gmail.com

 
 

 

 

 
 

 


   
Print | Tilbage | Top

Sidst opdateret 31. juli 2018